GROTE MATEN KLEDING BLOG

Over het gebruik van natuurlijke materialen

Hoewel synthetische stoffen tegenwoordig ook in mooie kwaliteiten komen, zijn er ook steeds veel vrouwen die toch de voorkeur geven aan stoffen in natuurlijke materialen. Begrijpelijk, want met natuurlijke materialen zit je sowieso goed, en ze hebben dan ook allerlei voordelen! Zo zijn ze in de eerste plaats luchtdoorlatend, waardoor je het minder snel warm krijgt en minder zweet. Perfect voor de zomer dus!

Collectie

Ook wij hebben in onze collectie grote maten kleding die gemaakt is van natuurlijke materialen. Benieuwd welke onze favorieten zijn, van welk materiaal ze gemaakt zijn en wat daarvan de voordelen zijn? Lees dan snel verder!

Viscose – all time favorite

Viscose is inmiddels zo bekend dat het eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Maar vooruit, toch nog even snel dan: viscose wordt vervaardigd uit katoen of hout, waarna het met een chemisch proces verwerkt wordt tot viscose. Het is daardoor niet 100% een natuurlijk materiaal, maar zo voelt het wel als je het draagt. Deze stof draagt heerlijk luchtig en is ook licht vocht absorberend, zodat je dus zeker niet bezweet blijft rondlopen. Viscose wordt vaak verwerkt met een beetje elasthan, zodat je een stretch stof krijgt.

Tencel – luchtig en supersterk

Tencel wordt gemaakt van de stammen van eucalyptusbomen (enkel uit speciaal beheerde en duurzame bossen, dus ook nog eens goed voor het milieu). Het voelt zo zacht als zijde maar is net zo sterk als katoen. Je hebt dus de voordelen van beide!

Cupro – het zusje  van zijde

Cupro wordt gemaakt van (katoen) cellulose. Het is net zo zacht als zijde en valt daarom ook heel vloeiend langs je lichaam, zodat je echt een heel comfortabele fit hebt. Bovendien is het kreukvrij, wat het echt de perfecte stof maakt voor outfits om mee te nemen op vakantie, want je hoeft ze dus niet gerimpeld en verfrommeld uit je koffer te halen na een lange reis.

GROTE MATEN KLEDING BLOG

Over het belang van duurzaamheid

Het thema duurzaamheid wordt steeds belangrijker, vooral ook in de mode industrie. Wij bij Belloya damesmode vinden het erg goed dat er steeds meer over dit onderwerp gepraat wordt en er zo dus ook steeds meer over bekend wordt. Met onze volgende collecties willen we hier dan ook graag op inspelen. Het belang van duurzaamheid gaat in deze collecties centraal staan en we hopen hiermee wellicht andere mode merken te inspireren en de wereld een klein beetje beter te kunnen maken.

We weten natuurlijk allemaal dat de mode industrie een grote impact heeft op onze aarde. Zo wordt er in deze sector bijvoorbeeld de grond, het water en de lucht enorm vervuild op verschillende wijzen. Vooral fast fashion, en de behoefte voor nieuwe trends, nieuwe items zijn een groot gevaar wat betreft duurzaamheid. Wat helaas ook nog steeds aan de orde van de dag is in deze industrie zijn de barre werkopstandigheden en kinderarbeid. De impact hiervan is natuurlijk onbeschrijfbaar.

Als consument kun je zelf de juiste keuzes maken. Kies voor merken die hun kleding wél op duurzame wijze produceren. Je hebt deze keuze namelijk. Iedere keer als je iets wilt kopen, kun je ervoor kiezen om dat ene item bij een bedrijf te kopen dat zich wel inzet voor de aarde. Aangezien het zo’n belangrijk en ook recent thema is, zal het aantal duurzame opties blijven groeien. Dit maakt het voor jou als consument weer een stuk makkelijker de juiste keuzes te maken. Bewustwording is namelijk de eerste stap. Doe jij ook mee?

grote maten kleding blog

grote maten kleding blog